Bryo Thingit haalt rasondernemer Philippe Vlerick aan boord

Thingit helpt bedrijven hun patenten onder het stof vandaan te halen. De Gentse start-up haalde daarvoor rasondernemer Philippe Vlerick aan boord als inversteerder.

Per werkdag worden in ons land tien patenten aangevraagd door uitvinders en bedrijven die hun intellectueel eigendomsrecht willen beschermen. Vorig jaar legden Belgen 2.381 patenten neer bij het Europees Patentenbureau. In patenten per inwoner prijkt ons land daarmee op de achtste plaats. Maar met een groot deel van die patenten wordt uiteindelijk niets gedaan. Het Gentse innovatiebedrijf Thingit dat twee jaar geleden door Wouter Vandamme werd opgericht wil daar verandering in brengen.

Lees het volledige artikel in De Tijd: http://www.tijd.be/dossier/startups/Gentse_start_up_maakt_slapende_patenten_wakker.9822542-8543.art